top of page

Effect van 'Ozempic' bekomen met voeding !?

Bijgewerkt op: 19 jul. 2023

Diabetesmedicijn Ozempic, wekelijks toegediend met een spuitje is op dit moment

'HET HIPPE' afslankmiddel. Effectief en snel resultaat . Wel een prijskaartje aan verbonden. Het is echter ontbrekend voor lange tijd.
Voor vele gebruikers is het het duwtje in de rug om vlug af te vallen.

Mooi gewichtsverlies kan zeker ook bekomen worden met voeding.

Dit mits een gedragsverandering. Niet eenvoudig maar een duurzaam en blijvend resultaat is verzekerd. Deze garantie heb je niet bij Ozempic gebruik zonder leefstijlaanpassingen.

Ozempic werkt op 2 manieren. Enerzijds zorgt het middel voor een snellere verzadiging, anderzijds voorkomt het dat je hongergevoel snel terugkomt Zo citeert Michaël Sels , hoofddiëtist van het UZA het in de krant 'Het belang van Limurg'.


Wil je kilo's verliezen door je voeding aan te passen, dan moet je naar die 2 systemen kijken.


3 zaken die je kan doen om het effect van ozempic met voeding te bekomen:


1/ Voeg volume en vezels toe aan je maaltijden :

Die geven je een verzadigd gevoel.

Wat mensen doen die willen vermageren , een boterham weglaten. Niet oké , want zo neemt het hongergevoel alleen maar toe. Het is beter om te compenseren met extra volume, voorbeeld in de vorm van een kom soep of een bord groenten. Dus, niet schrappen maar meer van de goede dingen toevoegen.


2/ jouw verzadigingsgevoel naar een hoger niveau tillen kan door het opnemen van proteïnen, dan voel je je tijdens de maaltijd sneller verzadigd. Voeg bij elke maaltijd een mager eiwitproduct toe.


3/ De hoeveelheid snelle suikers beperken maar voor trage koolhydraten ( bruine rijst, bruine pasta ..) te kiezen. Vervang enkele paaseitjes bijvoorbeeld door een appel: Je hebt meer volume toegevoegd waardoor je jezelf voller voelt, én je hebt trage koolhydraten binnen waardoor je straks niet uitgehongerd aan de volgende maaltijd begint.


Gedragsveranderingen doe je best stap voor stap, die zorgen gegarandeerd voor succes.

Elk stapje maak je je gewoon en neem er jouw tijd voor. Stel, nu eet je geen fruit, wel van 0 naar 1 kan best lukken. Na een paar weken eet je dagelijks al 1 stuk fruit. En zo doe je voor groenten, voor beweging .. geleidelijk aan opbouwen. tot deze jou allemaal eigen zijn en geen inspanningen meer vragen.


Wil je een duwtje in de rug ? Ik kan je hierbij begeleiden !

Als apotheker en voedingsdeskundige wil ik graag met jou gezondheidswinst boeken.

Gezonde groetjes, Rosita


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page